9. stu 2008.

Oblatna na Spontanin nacin

 
Posted by Picasa


 
Posted by Picasa



 
Posted by Picasa




Ko god je jeo
trazi recept:)
Za ono jedno pakovanje nase TIMA oblatne
stavim 300 gr zutog secera da karamelizira,
znaci ne jaka vatra i ne micati od serpe..mijesati
ovaj secer brze se topi nego
opasni bijeli secer
i ne treba mu puno jer sam je zut
ne dozvoliti da zagori,znaci zadrzati ga na finoj svjetlo braon boji.
Zatim stavim mlijeka otprilike 1/2 litra
150 gr putera,ima ga i sa 20 % masnoce :)
to fino da se rastopi
pa jedan dobar tanjur mljevenog Ptibeer keksa i jos puniji tanjur mljevenih oraha.
Ja sa orasima ne stedim.vanilin secer ne skodi takodje :)
Prije mazanja oblatne
ja prerezem pakovanje na dvije polovice
lakse je manipulisati,urednije
a poslije lakse i mjesto u frizideru naci.
Eto to je to.
Uzivajte
prijatno.
vasa spontana s ljubavlju :)
Posted by Picasa

Nema komentara:

Objavi komentar