22. pro 2008.

Spontanine carolije







Zeljanica:)
Ne moze biti jednostavnija pita.Za napraviti.Super za pocastiti se.E sad
svi mi imamo nesto sto nas cini drugacijim od drugih..i u kuhinji.
Ja moju zeljanicu pravim s filom:
*Zelje ili spanac-700-800 gr
*Podosta jaja...za tepsiju 7-8 komada
*kvark,nemasni-200gr
*pavlaka,3 pakovanja od 200ml-polumasna
**E sada moje cake: KESICA praska za pecivo
**BIBERA...mljevenog na licu mjesta,direktno iz mlina koji ne GORI biber,i to onog sarenog,spanjolskog..svih boja..bijeli,crni,crveni
Ja svoju zeljanicu isjecem na kocke-porcije jos u tepsiji prije stavljanja u rernu.
*Pecem pola sata u rerni sa ventilatorom...znate ono struji vruci zrak svuda ravnomjerno u rerni.190°C
****Izvolite
posluzite se.
PS:Uz zeljanicu MENI pashe paradajz ali i kisele krastavice.
KAZEM ja..svi smo slicni
a ipak posebni.
Vasa Spontana.

Broj komentara: 5:

  1. Volim pite,zeljanica super izgleda!Sretan Bozic!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala lijepa, sretan Bozic i tebi.Ovdje kod mene u Njemackoj je bez snijega,i pomalo je nekako sve pusto. Danas svi idu u restorane na rucak i na ulici malo koga mozes sresti.Ugodni ovi praznicki dani i lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  3. http://www.taste.com.au/
    Ne sjecam se da li sam ti dala ovaj link, ali u svakom slucaju je super!

    OdgovoriIzbriši
  4. ajooooj zeno sto ovo dobro izgleda
    a mogu mislit tek ukus
    uh :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožavam sve pite, a zeljanica mi je jedna od dražih. Pozdrav tebi Spontana.

    OdgovoriIzbriši