Treba vam:
*250gr.maslaca
*2 kasike secera
*2 zumanceta
*2 kasike kisele pavlake
*5 kasika kokosovog brasna
*27 kasika glatkog brasna
*1/2 praska za pecivo
A g d a :
*700 gr secera
*1l vode
*2 likercica od limuna
*kesica vanile
P r i p r e m a :
1.dobro izmiksati maslac i secer
2.dodati zumanca i pavlaku i lagano izmiksati
3.dodati kokosovo brasno
4.dodavati brasno koje smo pomjesali sa praskom za pecivo
Ja to sve mikserom radim...
*250gr.maslaca
*2 kasike secera
*2 zumanceta
*2 kasike kisele pavlake
*5 kasika kokosovog brasna
*27 kasika glatkog brasna
*1/2 praska za pecivo
A g d a :
*700 gr secera
*1l vode
*2 likercica od limuna
*kesica vanile
P r i p r e m a :
1.dobro izmiksati maslac i secer
2.dodati zumanca i pavlaku i lagano izmiksati
3.dodati kokosovo brasno
4.dodavati brasno koje smo pomjesali sa praskom za pecivo
Ja to sve mikserom radim...
*Ja ne mastim tepsiju,hurmasice su dovoljno masne
*Pecem u pecnici na kojih 190°C , 20-25 minuta,
da fino porumenu.
*ja agdu napravim prije pecenja hurmasica,da se malo hladne.
*Agdu kuham 15 Minuta,
*u agdu ohladjenu stavim one limun-likercice:)
**Tople hurmasice zalijem toplom agdom
i naravno dam im vremena da se ohlade i agdu upiju.
*Pecem u pecnici na kojih 190°C , 20-25 minuta,
da fino porumenu.
*ja agdu napravim prije pecenja hurmasica,da se malo hladne.
*Agdu kuham 15 Minuta,
*u agdu ohladjenu stavim one limun-likercice:)
**Tople hurmasice zalijem toplom agdom
i naravno dam im vremena da se ohlade i agdu upiju.
Svaka cast, prave su!!! Imas li slucajno recept BEZ kokosa?
OdgovoriIzbrišiPa nemoj stavljati kokos
OdgovoriIzbrišiSve drugo je isto.JER kokos je samo nosioc ukusa...
Ja, ali mi onda fali tih 5 kasika...to je ipak dosta ili nije...da ih zamijenim sa obicnim brasnom?
OdgovoriIzbrišiJa to sve od oka:)
OdgovoriIzbrišiZnaci probaj bez dodavanja obicnog brasna,jer kokos NE NADODJE ko obicno brasno
tu je radi ukusa
pod jezikom ga i osjetis kad jedes
a ako ti se ucini tijesto da ne mozes fino da ga oblikujes,znaci lijepi ti se za dlanove
dodaj ali po meni samo 1-2 kasike brasna..NASTOJ kasike isto napunjene da su ti
jer relativan je pojam "kasika necega"
MORA ti posuda u kojoj pravis tijesto ostati CISTAA
kad tijesto prebacis na tanjir,recimo(doslovno ono samo ispadne iz zdjele!!)
Pitaj ako zapne
tu sam:)))
Jos sacekaj da potamanim knedle, pa cu onda na hurmasice!!!:)))
OdgovoriIzbrišiHvala!
Ove sam hurmasice vidjela na coolinarika.com, ali nije bilo recepta - ipak sam im usla u trag (*S)
OdgovoriIzbrišiEto, puno mijesim, pecem pravim i manje-vise sve je ok, ali hurmasice su mi slaba strana, nikad dobre - ili tvrde ili premekane, ili pre-ovo ili ono...
Ove tvoje moram probati, vjerovatno jos veceras, a tvoj blog sam naravno ubacila u favorite
pozz
Jasmina
Eh Jasmina Jasmina
OdgovoriIzbrišicuro fina:)
Tvoje torte
Pa to je Paradis
za oci.
Ti si umjetnicka dusaaa
Torte praviti je umjetnost.
Naravno
na spisku si meni dragih bloggera.pozdrav ti saljem
veliki:)
Nisam ljubitelj hurmasica... ali ove bi rado probala... bas mi se svida ideja sa kokosovim brasnom
OdgovoriIzbrišiJa volim hurmashice
OdgovoriIzbrišiali
praveee:)
Ovako ih je pravila i moja majka
i
tako treba da izgledaju.
Na tanjiric ide obicno 2 komada
znaci silovit slatkis
ali
kazem
ne pravim ih cesto
nego bas kad pozelim.Moj je muz iz Srbije
hurmasice mu nije pravila njegova majka
ali
uz mene
zavolio ih je.To nesto govori
jer on
je VUK u gastronomiji.Jede samo
sto valja:)))
Pratim te na blogger ba inisam se iznenadila kada sam te i ovde videla
OdgovoriIzbrišiJa ovako ali potpuno isto pravim hurmasice kokos i orah jezra ma sve
Zar nisu predivne
Ps i moj muz je iz Srbije i pored mene je zavoleo hurmasice
Jesy