Potrebno je za 20 komada:
- 7 dag smedjeg šećera
 - 14 dag maslaca ili margarina (može i pola- pola)
 - 28 dag brašna
 - 1 jaje i
 - 1 p.p.
 
Sve sastojke sjediniti i podijeliti na 20 kom. Lagano među dlanovima 
oblikovati hurmašice te ih utisnuti na ribež da dobiju "otisak" ribeža.
Staviti ih u suhu tepsiju i peći u pećnici na oko 180 - 200°C 20 - tak 
minuta, dok ne porumene.
Pečene izvaditi na rešetku i ostaviti da se malo ohlade (10 - tak minuta) 
te zaliti sa zaljevom kojega stavimo kuhati kada i hurmašice peći. 
Agda :
- 40 dag smedjeg šećera
 - otprilike oko 1/2 l vode
 - 1/2 izrezanog limuna
 
Zalijevati lagano i  ostaviti da se dobro 
ohlade a šećer kristalizira - najbolje preko noći.
 Ja naknadno napravim jos malkice agde,jer onu gornju hurmasice popiju odmah.I onda kod serviranja po zelji prelijem hurmasice sa kasikom-dvije agde.Od smedjeg secera :)
Proljece u svoj svojoj ljepoti
Prekrasno okruženje:))
OdgovoriIzbrišiDrago mi je što ti se sviđaju ove hurmašice!
divne su,zaista.I nekako mi mirisu puno na hurmasice moje majke,rahmetli..Bas ovakve zaobljene je i ona pravila.Hvala na receptu,moj je favorit:)
OdgovoriIzbriši