9. sij 2015.

Nova inspiracija za burecice

Burek ovako, burek onako, kako god ja ga volim. Kod jedne meni drage blogerke vidjela sam i ovu variantu.Naravno odmah je i pravila. Danas ponovo po novoj varianti.

Tijesto se zakuha uobicajeno, 

* 1/2 kg brasna
* mala nepuna kasicica soli
* voda ,mlaka, po potrebi da se zakuha fino glatko tijesto.

Napraviti jufku od tijesta a onda je podijeliti  na 7-8 malih loptica-jufkica
 U uljem podmazanu posudu poredati ove jufkice, fino okrenuti u ulju da su sa svih strana pouljene

Ostaviti jufkice da odmaraju, 30- 40 minuta

Pripremiti nadjev po volji, meso, krompir, sir, sta vec zelite.

Ja sam burecice pravila, znaci meso samljela finu glavicu luka sitno isjeckanu dodala , posolila i pobiberila iz mlincica direktno mljevenim biberom.

Pecem na 200°C , ukljucenog ventilatora u pecnici, kojih 35 minuta.
Ja pite ne polivam nicim, one meni same omeksaju ispod ciste kuhinjske krpe :)

Ostalo neka slike docaraju.













1. sij 2015.

Kopirani recept-Elza torta

Neki dan naletih na recept Elza torte kod meni drage Vrtaljice.Vec sam ja pisala, volim raditi po njenim receptima.Sve je do u detalje opisano, uslikano, samo volja i potrebni materijal trebaju.Obecala sam bit ce to slatkis na mom novogodisnjem stolu.I bio je, naravno.Ovu tortu praviti je bas ko kad citate  dobru knjigu, iscitavate je do zadnjeg slova, uzivate i zacas dodjete do kraja.Ja u receptu nista mijenjala nisam.Rezultat je fantastican ili kako to sin Vrtaljice voli reci torta je bolesno dobra.Ja cu samo slike priloziti, sve drugo je po Vrtaljicinom uputstvu :)


Hvala mojoj Vrtaljici :)