Burek ovako, burek onako, kako god ja ga volim. Kod jedne meni drage blogerke vidjela sam i ovu variantu.Naravno odmah je i pravila. Danas ponovo po novoj varianti.
Tijesto se zakuha uobicajeno,
* 1/2 kg brasna
* mala nepuna kasicica soli
* voda ,mlaka, po potrebi da se zakuha fino glatko tijesto.
Napraviti jufku od tijesta a onda je podijeliti na 7-8 malih loptica-jufkica
U uljem podmazanu posudu poredati ove jufkice, fino okrenuti u ulju da su sa svih strana pouljene
Ostaviti jufkice da odmaraju, 30- 40 minuta
Pripremiti nadjev po volji, meso, krompir, sir, sta vec zelite.
Ja sam burecice pravila, znaci meso samljela finu glavicu luka sitno isjeckanu dodala , posolila i pobiberila iz mlincica direktno mljevenim biberom.
Pecem na 200°C , ukljucenog ventilatora u pecnici, kojih 35 minuta.
Ja pite ne polivam nicim, one meni same omeksaju ispod ciste kuhinjske krpe :)
Ostalo neka slike docaraju.
Tijesto se zakuha uobicajeno,
* 1/2 kg brasna
* mala nepuna kasicica soli
* voda ,mlaka, po potrebi da se zakuha fino glatko tijesto.
Napraviti jufku od tijesta a onda je podijeliti na 7-8 malih loptica-jufkica
U uljem podmazanu posudu poredati ove jufkice, fino okrenuti u ulju da su sa svih strana pouljene
Ostaviti jufkice da odmaraju, 30- 40 minuta
Pripremiti nadjev po volji, meso, krompir, sir, sta vec zelite.
Ja sam burecice pravila, znaci meso samljela finu glavicu luka sitno isjeckanu dodala , posolila i pobiberila iz mlincica direktno mljevenim biberom.
Pecem na 200°C , ukljucenog ventilatora u pecnici, kojih 35 minuta.
Ja pite ne polivam nicim, one meni same omeksaju ispod ciste kuhinjske krpe :)
Ostalo neka slike docaraju.