31. srp 2009.
23. srp 2009.
15. srp 2009.
...
13. srp 2009.
7. srp 2009.
Hurmasica
Treba vam:
*250gr.maslaca
*2 kasike secera
*2 zumanceta
*2 kasike kisele pavlake
*5 kasika kokosovog brasna
*27 kasika glatkog brasna
*1/2 praska za pecivo
A g d a :
*700 gr secera
*1l vode
*2 likercica od limuna
*kesica vanile
P r i p r e m a :
1.dobro izmiksati maslac i secer
2.dodati zumanca i pavlaku i lagano izmiksati
3.dodati kokosovo brasno
4.dodavati brasno koje smo pomjesali sa praskom za pecivo
Ja to sve mikserom radim...
*250gr.maslaca
*2 kasike secera
*2 zumanceta
*2 kasike kisele pavlake
*5 kasika kokosovog brasna
*27 kasika glatkog brasna
*1/2 praska za pecivo
A g d a :
*700 gr secera
*1l vode
*2 likercica od limuna
*kesica vanile
P r i p r e m a :
1.dobro izmiksati maslac i secer
2.dodati zumanca i pavlaku i lagano izmiksati
3.dodati kokosovo brasno
4.dodavati brasno koje smo pomjesali sa praskom za pecivo
Ja to sve mikserom radim...
*Ja ne mastim tepsiju,hurmasice su dovoljno masne
*Pecem u pecnici na kojih 190°C , 20-25 minuta,
da fino porumenu.
*ja agdu napravim prije pecenja hurmasica,da se malo hladne.
*Agdu kuham 15 Minuta,
*u agdu ohladjenu stavim one limun-likercice:)
**Tople hurmasice zalijem toplom agdom
i naravno dam im vremena da se ohlade i agdu upiju.
*Pecem u pecnici na kojih 190°C , 20-25 minuta,
da fino porumenu.
*ja agdu napravim prije pecenja hurmasica,da se malo hladne.
*Agdu kuham 15 Minuta,
*u agdu ohladjenu stavim one limun-likercice:)
**Tople hurmasice zalijem toplom agdom
i naravno dam im vremena da se ohlade i agdu upiju.
3. srp 2009.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)