15. srp 2009.

...







Preko dana nisam skoro ni jela
sparina odvratna.
ZATO:))
namirih evo
iz rerne sareni burek,
pa filovane paprike
karpuzaaaaa...ledena i slatka,kod Turcina su takve uvijek:)
Pa ko sta voli
i kad voli.

7. srp 2009.

Hurmasica

Treba vam:

*250gr.maslaca
*2 kasike secera
*2 zumanceta
*2 kasike kisele pavlake
*5 kasika kokosovog brasna
*27 kasika glatkog brasna
*1/2 praska za pecivo

A g d a :

*700 gr secera
*1l vode
*2 likercica od limuna
*kesica vanile

P r i p r e m a :

1.dobro izmiksati maslac i secer
2.dodati zumanca i pavlaku i lagano izmiksati
3.dodati kokosovo brasno
4.dodavati brasno koje smo pomjesali sa praskom za pecivo

Ja to sve mikserom radim...

*Ja ne mastim tepsiju,hurmasice su dovoljno masne
*Pecem u pecnici na kojih 190°C , 20-25 minuta,
da fino porumenu.
*ja agdu napravim prije pecenja hurmasica,da se malo hladne.
*Agdu kuham 15 Minuta,
*u agdu ohladjenu stavim one limun-likercice:)
**Tople hurmasice zalijem toplom agdom
i naravno dam im vremena da se ohlade i agdu upiju.