"Napuhani ustipci"
tako su ih moji sinovi zvali..kad bili mali
Cesto ih i sad napravim
sto radi lijepih uspomena,sto zato sto su zaista divni.Kombinovani sa ovcijim sirom,kajmakom
djemom od sipka i soljom bijele kafice
zaista su ugodjaj pravi.
tako su ih moji sinovi zvali..kad bili mali
Cesto ih i sad napravim
sto radi lijepih uspomena,sto zato sto su zaista divni.Kombinovani sa ovcijim sirom,kajmakom
djemom od sipka i soljom bijele kafice
zaista su ugodjaj pravi.
POTREBNO:
* 300gr brasna
* malo soli
* 1 prasak za pecivo
* 2 jaja
Zakuhati lijepo mekano tijesto sa 200 ml mlijeka -mlakog
Ostaviti da tijesto odmori,
pa razviti jufku debljine malog prsta
opet tako ostaviti barem 20 minuta
( sto duze odmaraja prije pecenja,vise se napusu :))
Izrezati kako zelite,ja obicno rezem u vidu romboida
Peci u dubokom,vrelom ulju
Izgoriti
ne smiju
Prijatno:))