Zahvaljujem se na nagradama nasim dragim bloggerkama
Tatjani
maxieni
melrose
30. ožu 2009.
5. ožu 2009.
SaRmA jE SaRmA...pricaj ti sta hoces :)))
Imamo ja i muz mi u mene nekoliko prijatelja Njemaca:))
Ima i njih,jednostavno,finih :)
Jedan bracni par,ljudi kojih 70-tih godina
DOBRO DRZECIH
su po meni fenomeni,gospodja je POBIJEDILA 4 raka
Gospodin se bori sa RAKOM DOJKE!!!!!Izvuci ce se i on,to mu od srca i zelim..
E
sto njih dvoje vole MOJU sarmu:))Bas onako kako je ja smotam...Imaju oni jelo slicno nasoj sarmi,Ali samo slicno.
I tako pocesto napravim ja njima nesto po mom ukusu
i moj muz im odnese,jer stanuju u Dortmundu,drugom gradu u odnosu na nas..
Koliko se oni obraduju sarmi
ja vama to ne mogu opisati...uzivaju ali ono doslovno...
a ja volim nekoga obradovati sitnicama...makar to i samo
moja SaRmA bila,hehehehe
Imate li vi tako neka druzenja...
Vasa SpOnTaNa
23. velj 2009.
jedna pusa u prolazu...
Gledam od kad ja ovdje nisam bila
Zauzeta sam,pravo
A i bila sam mjesec dana u Australiji
i nisam nista kuhala
taj mjesec dana.
Ne brinite
namirit cu ja to
Vas koji ovdje,eventualno,svratite
pozdravljam
i svako dobro
i dobre recepte
zelim.
Vasa SpOnTy
Zauzeta sam,pravo
A i bila sam mjesec dana u Australiji
i nisam nista kuhala
taj mjesec dana.
Ne brinite
namirit cu ja to
Vas koji ovdje,eventualno,svratite
pozdravljam
i svako dobro
i dobre recepte
zelim.
Vasa SpOnTy
8. sij 2009.
Oblatna A`la spOnTaNa
Ja u startu pakovanje nase oblatne"TIMA" prepolovim na dva dijela pa mi je lakse i urednije premazati je ili ti
nafilovati
a i poslije lakse je smjestim u frizider.
MOJ fil:
*400 gr smedjeg secera
*oko 500 ml mlijeka
*jedan maslac
*dvije kesice vanilin secera
*1000 gr mljevenih oraha,moze i vise,po ukusu,ne skodi
*jedan duboki tanjir ,uobicajeni ,mljevenog keksa(Pti Beer), od psenicnog brasna
*kokos brasna kojih 50 gr,opet po ukusu
RAD:
# secer karamelizovati do fine smedje boje,NE smije izgoriti
# dodati mlijeko,smanjiti vatru i uz mijesanje se dobije fina tecna smjesa lijepe smedje boje
# dodati maslac i vanilin secer i opet mijesati dok se maslac rastopi
# dodati orahe,keks i kokos brasno
# skloniti s vatre
# mijesati da se dobije glatka ravnomjerna masa,bez ikakvih grudvica.
Ja odmah mazem-filujem oblatnu
ni debelo niti tanko,po zelji
Kad se malo ohladi( nakon kojih 10 minuta)
ja je fino u foliji Aluminijskoj formiram i u frizider stavim.
Rezem nakon sto je u frizideru 24 sata bila,inace se moze desiti da je gnjecite pri rezanju
a to je
steta:) u najmanju ruku.
Dragi moji gosti,ovakva oblatna pokupila je do sada dosta pohvala
napravite sami i uvjerite se.
I naravno
prijatno uz moje oblatne i solju NessKaffe
Vasa SpOnTaNa
22. pro 2008.
Spontanine carolije
Zeljanica:)
Ne moze biti jednostavnija pita.Za napraviti.Super za pocastiti se.E sad
svi mi imamo nesto sto nas cini drugacijim od drugih..i u kuhinji.
Ja moju zeljanicu pravim s filom:
*Zelje ili spanac-700-800 gr
*Podosta jaja...za tepsiju 7-8 komada
*kvark,nemasni-200gr
*pavlaka,3 pakovanja od 200ml-polumasna
**E sada moje cake: KESICA praska za pecivo
**BIBERA...mljevenog na licu mjesta,direktno iz mlina koji ne GORI biber,i to onog sarenog,spanjolskog..svih boja..bijeli,crni,crveni
Ja svoju zeljanicu isjecem na kocke-porcije jos u tepsiji prije stavljanja u rernu.
*Pecem pola sata u rerni sa ventilatorom...znate ono struji vruci zrak svuda ravnomjerno u rerni.190°C
****Izvolite
posluzite se.
PS:Uz zeljanicu MENI pashe paradajz ali i kisele krastavice.
KAZEM ja..svi smo slicni
a ipak posebni.
Vasa Spontana.
Ne moze biti jednostavnija pita.Za napraviti.Super za pocastiti se.E sad
svi mi imamo nesto sto nas cini drugacijim od drugih..i u kuhinji.
Ja moju zeljanicu pravim s filom:
*Zelje ili spanac-700-800 gr
*Podosta jaja...za tepsiju 7-8 komada
*kvark,nemasni-200gr
*pavlaka,3 pakovanja od 200ml-polumasna
**E sada moje cake: KESICA praska za pecivo
**BIBERA...mljevenog na licu mjesta,direktno iz mlina koji ne GORI biber,i to onog sarenog,spanjolskog..svih boja..bijeli,crni,crveni
Ja svoju zeljanicu isjecem na kocke-porcije jos u tepsiji prije stavljanja u rernu.
*Pecem pola sata u rerni sa ventilatorom...znate ono struji vruci zrak svuda ravnomjerno u rerni.190°C
****Izvolite
posluzite se.
PS:Uz zeljanicu MENI pashe paradajz ali i kisele krastavice.
KAZEM ja..svi smo slicni
a ipak posebni.
Vasa Spontana.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)