16. ožu 2012.

Razlicitosti se privlace

BLOGIJADOM se bavim vec godinama.Imam svoj "opsti" blog,pa kuharski blog..Volim listati druge,tudje blogove i uvijek nadjem nesto sto mi je novo,nepoznato.
Ova blogerka zauzima posebno mjesto na spisku meni omiljenih blogera i jutros naletih na ovaj njezin post.
Nikad ni cula nisam za ovakvu sirnicu.Moguce jer i nemam prijatelja na nasem lipom moru.
Bilo kako bilo,
zelim ovaj njen recept pravljenja sirnice podijeliti sa onima koji kao i ja nisu culi za ovakvu sirnicu.


http://gastrodiva.bloger.hr/post/dalmatinska-sirnica-1-recept-moje-bake-i-mame/2688827.aspx

Broj komentara: 6:

Iiiii kaže...

Ali Sponty, to je pinca. U Dalmaciji je zovu sirnica, ne znam zasto posto nema sira. U sv. sl. je super i u zivotu mi nije uspjela:))) jela sam samo ili kupovne ili po kucama.

Puno pozdrava sa sjevera
maja

Unknown kaže...

Vjeruj,ja ne znam ni sta je pinca...A sirnica bez sira meni nije sirnica.
Nema veze,i postavila sam ovaj post jer nikad ni cula ni jela ovako sto nisam.
Hvala tebi sto si me bila izabrala za onu igru,ali nisam ti bas trenutno naj naj.Naime imam u utorak jos jedno zracenje ( Brachyterapie Scheide ) i odmah sljedece sedmice u srijedu,28 marta idem u KUR.Mogla sam birati gdje da idem,izabrala sam Schwarzwald Winkelwald Kliniku :) jer mi je dole i sestra i oba sina,jedan u Mannheimu drugi u Zürichu,a klinika je kolima i jednom i drugom kojih 150 km,pa ce mi moci doci u posjetu.To je klinika u borovini,a borovi u proljece imaju nesto??? sto godi normalizaciji stitne zlijezde.Pa sam tako spojila sve moje boljke i trazit cu da mi dobro icsekiraju komplet organizam i vide treba li se sta mijenjati vezano za tablete koje uzimam protiv visokog pritiska i tablete koju uzimam za stitnu zlijezdu.Iskreno,radujem se,klinika je ko hotel ,sce cakum pakum i cijelo vrijeme bit cu pod budnim okom doktora.Znaci sve se oko pacijenata vrti,a to mi itekako treba.Kad sam izasla iz bolnice nakon OP ,pa kod kuce moji sinovi,pa moja buduca snajkica,pa muz,pa sve me nesto tetose,nude,ugadjaju...Vjeruj,uhvatila sam sebe kako,zapravo,ja sam ta koja citav zivot drugima ugadjam i uzivam u tom e,da se razumijemo.I onda NE ZNAM uzivati da budem da kazem njihova princeza.Ali divna je to podrska nakon te i takve dijagnoze.Imam radi koga i za koga JOS da zivim,na meni je da se i borim...Inace se osjecam super :) ni zracenje me nije uzdrmalo :))Djeca mi kazu,mama kad odes sad u tu kliniku,reci im da NISIII tako dobro..nek te oni njeguju...Inace,u sali me zezaju,posto ce otkriti da imas dusu i srce za druge,boga mi ce te zaposliti da BOLESNIM pomazes.Bas smo se svi slatko smijali.A djeca me moja zovu nas ponos,nasa dika,nas borac...Uh al se ispricah..Nosim ja svoj LapTop sa sobom i Pripad kartu za in ternet pa se javim i otamo.Cuvaj mi se Majo i uzivaj u NAJLJEPSIM zivotnim godinama .Pusa velika :)))

Iiiii kaže...

Drago mi je da vidim da si dobro. Zahvaljujuci tvom urodjenom optimizmu (ucim od tebe!) sve ce biti u redu, jedostavno mora!!!
Sada ces se jos bolje oporaviti u Klinici, mogu misliti kako je Schwarzwald divan sada u proljece. Jos kada ti dodju sinovi...ma osvojit ces i pacijente i osoblje na prepad, kao sto si i nas:)
Cuvaj se i pisi kada ti se bude dalo, a u medjuvremenu se cuvaj, pozdravi djecicu i Mr Spontanog, a tebi pusica od
maje!

Unknown kaže...

A joj, draga moja Sponty kojim optimizmom ti zračiš. U pravu su tvoja djeca ti ćeš njime zaraziti cijelu bolnicu i neće to više biti bolnica, sigurno. Svi će u njoj ozdraviti skupa s tobom.
Drži se i javi nam se ponekada onako kako ti znaš:)
Pusa! Brz oporavak ti želim!
Snježa

Zorica Stajić kaže...

Pogledala sam recept sirnice, sviđa mi se, šteta što nema slike, ali nema veze. Draga Sponty, divim se tvojoj pozitivnoj energiji, ona je najbitnija u oporavku i želim ti od sveg ♥ da se što pre oporaviš, pa nam piši. Pozdrav iz Požarevca...

Unknown kaže...

Drage moje blogerice :) Hvala na lijepim rijecima,na podrsci.Jaka sam ali mi godi podrska drugih.Javim se ja i iz Schwarzwalda,kamericu nosim,bit ce i slika.Uzivajte u zivotu i nemojte se za gluposti sikirati.Ljubim vas puno.Vasa Spontana :)