4. tra 2013.

Svi cemo ( cete ) ostariti i sve vas ce ovaj tekst dotaci...


"Posudila" sam ovaj fini tekst od nase   Zore
a i sama sam mama, u zrelim, poznim godinama i ovaj tekst me  itekako dotice, jer jednostavno  sve blize sam starosti...
Za sve Vas koji imate roditelje,
Za sve Vas koji ste roditelji,
I za sve Vas koji radite s nečijim roditeljima.
Dragi sine/kćeri,
Sada još nisam ostario, a kada me budeš video takvog budi strpljiv sa mnom i pokušaj me razumeti.
Ako se zaprljam za vreme ručka, i ako se ne mogu sam obući, budi strpljiv.
Seti se sati koje sam potrošio, dok sam te tome naučio. I ako u razgovoru ponavljam iste stvari uvek iznova, nemoj me prekidati, saslušaj me! Kada si bio malen, morao sam ti istu priču čitati uvek iz početka, pre nego što bi utonuo u san.
Ako se ne budem želeo kupati, ne ismejavaj me i ne vređaj. Seti se kako sam te morao loviti i izmišljati hiljadu razloga da bi ušao u kadu. Kada opaziš moje ne poznavanje novih tehnologija, daj mi vremena i nemoj me gledati s podsmehom na licu. Ja sam tebe naučio mnoge stvari: pravilno jesti, pravilno se oblačiti, suočiti se sa životom.
Ako nekada u razgovoru zaboravim ili izgubim nit razgovora, daj mi malo vremena da se prisetim, i ako mi to ne pođe za rukom, nemoj se uznemiravati. nije mi najvažnija stvar na svetu naš razgovor, već to, da sam s tobom i da me znaš poslušati.
Ako ne budem želeo jesti, nemoj me prisiljavati da jedem. Sam znam najbolje, kada mi je hrana potrebna, a kada ne. Kada mi umorne noge više neće dozvoliti da hodam, pruži mi ruku. Jednako kao što sam je ja pružao tebi, kada si činio prve korake.
I ako ti jednom kažem, da više ne želim živeti, da želim umreti, ne ljuti se na mene, jednoga dana ćeš razumeti. Pokušaj shvatiti da se u starosti ne živi, već se preživljava.
Jednom ćeš spoznati, da sam ti uprkos svim učinjenim greškama, želeo samo najbolje i pokušao te pripremiti na putovanje života.
Ne žalosti se, ne ljuti se i ne osećaj da si bespomoćan, kada me budeš gledao pored sebe takvog. Budi pored mene i pokušaj me razumeti i pomoći. Tako kao što sam ja pomagao tebi, kada si počeo živeti. Budi mi oslonac, pomozi mi završiti putovanje s ljubavlju i strpljivošću. Vratiću ti sa osmehom i neizmernom ljubavlju, koju sam oduvek čuvao za tebe.
Volim te sine/kćeri,
Tvoj tata/tvoja mama!

A onda,
moj mladji sin se ubrzo zatim oglasio :) :
    *************************************
Nasmija me, i debelo me rasplaka...

Tako lijepo i pametno napisano. I tako istinito...

Znaj da sam uvijek tu za tebe. Ja sam tako sretan da te imam, da si ti baš ti, da si mi pružila, sve što si mi pružila, i da smo zajedno kroz sve prošli, kroz što smo prošli.
A tebi još slijedi puno godina prije starijih dana, a do tada, a i onda ću te voljeti, pomagati, biti ti drug i uvijek tu za tebe.

Ja sam tako ponosan na sve nas. Jedva čekam da se učetvoro ili bar utroje opet vidimo i družimo - sa svim našim vrlinama i "neadekvatnostima", ali ipak ponajviše sa našim vrlinama. Tako sam sretan kad na nas pomislim.

Ljubim i grlim vas!

S.

3 komentara:

Anonimno kaže...

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I do not know who you are but certainly you're going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!


Here is my webpage :: fish tacos

Anonimno kaže...

Hi there, after reading this amazing post i am as well delighted to
share my familiarity here with mates.

Feel free to surf to my blog post :: cellulite treatment reviews

Anonimno kaže...

Remember - F, VVS, VS, SI and I - the most valuable at the start of
the scale. The lavish beauty of a pink engagement ring
will astound even the most discriminating admirer. And you will be
also assured that your first love gift is best and you can make
your proposal very romantic and memorable.


Here is my weblog - three stone engagement rings