5. lip 2011.

Kadifice





Kadifice :)
Sve hocu da napisem ovaj post pa me uvijek nesto zaokrene na drugu stranu..
Uvijek ih imam na bajkonu.Slatko izgledaju,imaju divan,"nostalgijski" miris i ujutro na balkonu uz njihov miris meni i mom zivotnom saputniku bas uljepsaju prvu jutarnju kaficu.
Nego ovo hocu da vam kazem,ako niste znali..Miris kadifica NE VOLE muhe i ine musice,pa tako vam posadjene kadifice osim pomenutog ugodjaja i insekte tjeraju od kuce.Na mom balkonu niti i jedne musice nema :)Ako i zaluta pobjegne prije nego krenula nam u posjetu.U stanu nema sanse da zazujaju.Vrlo jednostavan,prirodni lijek protiv dosadnih,ljetnih muha.
Ovo sam daaavno cula od jedne cvjecarke ovdje u Njemackoj...Posadite i vi kadifice..zalivajte ih redovno(bas vole vodu,ali zaljevajte ih odozdo,ja im dam vode u taslic ispod saksije)
Heklanje na balkonu mom uz miris kadifica cini odmor za dusu..praaavoooo:)

Broj komentara: 8:

Nale Coolinarija kaže...

I ja dozivljavam kadifice na slican nacin... Ma, fantasticne su mi. Jako ih volim i uzgajam ih na balkonu, a kada osetim njihov miris sve se u meni priseti starih vremena, onih bas davnih... jos kada su nase bake sadile ovo cvece.
Ovo za muve nisam znala. Hm, korisno, korisno. Hvala i nastavi sa odmorom i heklerajem. Prijatno popodne ti zelim.

Iiiii kaže...

Meni kadifice (jesu to neveni?) nisu bas omiljeno cvijece, ali ako kazes da tjeraju muhe (bas mi sada jedna mesnata leti oko glave)...onda ima da posadim citav bataljon kadifica!!!

Anonimno kaže...

Dzoli ovde 9znaci jos uvek moji komentari ne rade:(
Kadifice su predivne .I ja volim taj miris inace nisu one samo dobre protiv muva ,Ja ih sadim oko kupusista jer beze leptiri i i puzevi:)

Unknown kaže...

Hvala svima na posjeti:)
A sto Dzoli kaze..ratari ih sade da otjeraju nametnike sa kupusa ,luka...
Melrose,neveni su slicni ali ipak razliciti...ja volim miris kadifica..najbolje mirisu u predvecerje..ko i svo cvijece...
Nale...heklam i miraz spremam,hahaha.Uzivam u rucnim radovima..samo reci sto zelis i moje ruke to u djelo pretvaraju..od sivenja masinskog,rucnog,goblenaVilerovih..ma sve zivo sam radila..ide mi to od ruke..vjerovatno geni.Pazi sad:MOJ OTAC bio je genij za rucne radove..svee.Crtao je ko umjetnik..Moja majka heklala je SAMO jednu mustru,hahah.Plela je carape,i znala je divne rukavice da hekla..vidim sada je to ponovo u modi..rukavice heklane od tankog,najtanjeg konca...

Nale Coolinarija kaže...

Jako cenim rucni rad i cesto patim sto sam se oducila od pletenja. Ja sam kao mala, uz tetku, naučila da pletem i plela svasta (uglavnom za lutkice:) a onda ostavila to i sada opet želim da se prisetim svega, al' nekako sve beži od mene, te danas-sutra, a vremene ode:) Ako počnem, bićeš zatrpana pitanjima:)

Anonimno kaže...
Administrator je uklonio komentar.
Anonimno kaže...

You should not set back the management of acne Rosacea
for the reason that is characterized by the peel appearance to
be flushed and/or get bumps resembling acne.

Have a look at my web blog - Deronda rosacea treatment
my web page - Deronda rosacea treatment

Anonimno kaže...

You can't cure Parkinson's Disease but it can handout has been viewed 78 multiplication.
Years ago operation for Parkinson's Disease required attempting to take away specific small-scale in voice but through video as advantageously.

Also visit my site - Parkinson's disease specialists Lilesville