11. ruj 2012.

Daavno, jos dok djevojka bila, negdje u mojoj glavi sebi sam zacrtala da necu ni hodati a kamo li udati se za partnera starijeg od mene.Tada i nisam imala neki poseban, odredjeni razlog.Ali tako sam eto razmisljala.
Kada mog dragog supruga upoznala, na moru, u Podgori, kad mi je rekao koje je godiste, ja sam spontano zatrazila da mi pokaze licnu kartu.Ljetovala sam tada sa dvije moje radne koleginice i one su bile u najmanju ruku iznenadjene mojim postupkom.A momak..ocito vec bio zagrizao :) sta je drugo mogao.Pokazao mi licnu, i bilo je tacno sto je rekao.Iako zbunjena, naravno povjerovala sam licnoj karti.A kod njega me zbunilo..bili smo tada tek 20 i koju godinu stari i on je imao podosta sijedih na glavi.Helem, moj dragi suprug, taj legitimisani, od mene je 1,5 godinu mladji.
Jako se dobro sjecam da su mnogi tada meni bliski ljudi malo ko sa cudjenjem u najmanju ruku reagovali..Cuj momak-muz joj mladji od nje.
Sada 40 godina nakon toga i dalje nije bas in da je musko mladje od zene. Ja sam ocito neka specificna kategorija.
E zasto ja ovo sada pisem??Pa zato sto se sve vise obistinjavaju ta moja razmisljanja.Muskarci vecinom ranije, brze, stare od nas zena. Ocevidac sam , svakodnevno, kako bakice kojih 70 godina uz sebe imaju svoje deke.Koji su kad se zenili bili podosta stariji od njih.Sad su to Pflege-Fälle- slucajevi za njegovanje.Iako i bake pomoc trebaju, moraju se starati za svoje muzeve.Upravo ono kako sam ja ko djete znala, razmisljala...A da se udala za mladjeg, sad bi ona bila njegova princeza i dalje o kojoj se brine, zelje joj ispunjava, djentlmen na svakom koraku.Eto o tome ja ovdje i na ovom mjestu.
Iz licnog primjera..Moj muz moj je djentlmen za sva vremena.Ako se sta tesko nosi, ne pada mu na pamet da to meni prepusti.Cesto se ja pobunim, da mogu i ja nesto da ponesem, da i ja njemu pomognem, da mi jos dugo ostane vitalan.Ali on to ne dozvoljava.Skoro je isao bez mene u Zenicu.Nakupovao mi mlijeka, vode ko da ce mjesec da bude odsutan...Sve su to, mozda sitnice, ali nas zivot i jeste satkan od sitnica.
Da rezimiram..htjela sam mladjeg, dobila sam ga.Cesto kazem da trebala sam jos mladjeg birati.Moj dragi ne voli takve sale, muskarci ko muskarci.
Drage moje zenskice, mislite u mladostoi i na starost.Brzo ona dodje.A greske se tesko ispravljaju.

Nema komentara: