23. svi 2013.

250-ti post

Koliko nabrzaka pogleda, ovo je moj 250-ti post.Fina brojka, rakla bih.Nekad sam cesto ovdje, pa onda napravim pauzu, pa opet sam tu, a postovi ostaju kao moji tragovi.Neka ih, citat ce ih nekad neko i kad vise i ne budem tu.A to i jeste poenta moga pisanja ovoga a i mojih drugih blogova.
Citajuci tudje blogove-postove ja nekako stvorim sliku o vlasniku..Cini mi se, prepoznala bih mnoge kad bi se slucajno na ulici sreli.Meni je to ono pravo kul :)

Vec sam ja ovdje pisala..Kad zelim neki kolac kakvog ja zamislim da pravim, ja obavezno idem na stranicu meni drage i bliske nase   vrtaljice. .  Njeni recepti meni su garancija za mjere, za ukus, za izgled.Pratim  njene rijeci i nikad omanula nisam.A puno toga pravim i pravila sam i pravit cu bas po njenim receptima.Isprobano dobro :) Hvala ti drugo moja draga :)


Danas  mi naumpade kolac sa malo troska, jednostavan za napravit, nije bomba kalorija i mogu ga ponuditi i ako ko svrati slucajno  na kaficu.To je ovoga puta njezin  


http://vrtaljica.blogspot.de/2010/06/najjednostavniji-kolac-s-tresnjama.html

Nisam imala tresnje, kupine su takodje odlicne :)






1 komentar:

Unknown kaže...

isto i ja mislim draga moja drugo, kada bismo slučajno naišle jedna pokraj drzge da bismo se prepoznale...hvala ti na tvojim lijepim riječima i na velikoj podršci...