27. kol 2012.

Lako sam ja do Australije, kako od Zenice dalje ?

Kada negdje zelim putovati, ovdje na zapadu, to je tako jednostavno.Ukucas svoju zelju i zaguglas. Dobijes puno ponuda, detaljnih, izaberes sto ti odgovara i to onda lijepo online i " kupis", na stampacu odstampas i put pod noge.
Ja sam detaljista i svaki detalj mora mi biti bistar, jasan.
E sada kada hocu u nase krajeve, ok avion iz Njemacke do nasih gradova sa aerodromima funkcionise.E tada nastaju problemi.Kada hocu da vidim i kako dalje sa aerodroma, kakav prevoz funkcionise e tu su vec prepreke.Nista jasno,nista konkretno.Ako iz Zenice hocu do Novog Sada.Tu ni dragi bog ne pomaze.Prebacujem se online sa autobuske stanice do autobuske stanice,a da nista opet ne nadjem.Ne volim se muciti uopste, a pogotovo bezpotrebno.Ali ko to jos akceptira.
Pamtim nekada davno, imala sam neki strah kako u inostranstvo stici.
Sada ja imam strah kako u rodjenoj zemlji funkcionisati.
Rekoh vec, ne volim se muciti.Ni godine mi nisu za mucenje, mada nikad nisam voljela nista sto nedoreceno bilo je.
I kad mi neko protiv zapada bilo sta kaze.
Ja na zapadu funkcionisem perfektno.

Problem je  moja rodna zemlja.

 

Broj komentara: 7:

Unknown kaže...

Upravo tako! Ovdje je život stao prije 20 godina i još uvijek stoji, stoji,...

Unknown kaže...

Bas tako Snjezo.Volim ja moju Bosnu..ali brate nista ne funkcionise ko u normalnom svijetu.Zalosno ali istinito.

Iiiii kaže...

cini mi se da ces morati presjedati, sa-bg. sta da ti kazem...mene izludjuje to sto je nemoguce doci do informacija, to sto taxi sa sarajevskog aerodroma kosta u praksi 15 eura, a relno ni 8, to sto nemas izbora, to sto su svi bezobrazni, pa se ti onda na kraju izderes na nekoga ko nije ni kriv ni duzan a ni bezobrazan, pa ti bude krivo, ali je kasno...
javi sta si nasla, bas me zanima. ja znam samo za bus i vlak sa-bg, pa onda moras presjedati.

Unknown kaže...

Majo moj suprug je u " pohodu" u nase krajeve.Do Sarajeva avionom, od Sarajeva do Zenice taxijem.Temperature preko 35 stepeni.Imamo kumove u N.Sadu..Moj je suprug ono bas vidrast, sto nas narod kaze.snadje se on i u nedodjiji.Ipak skoro dan mu je trebao da dodje do N.Sada.Od Zenice do bijeljine, od Bijeljine preko Begesa do N.Sada.Ima on namjeru i dalje, do Zlatibora.Pricat ce to on meni kad se vrati.Ja se nisam usudila ici tako " nekomforno".Ne podnosim da se mucim, i necu da se mucim, radije sam sama ostala u civilizovanoj Germany.Ali kad zahladni, tamo u oktobru, imam namjeru ici mojoj Mileni u Kragujevac.Imam avion od Düsseldorfa do Beograda.Za dalje fino sam Mileni rekla neka obezbjedi normalan prevoz do Kragujevca.Zna i ona da se ja ne znam muciti.To mi je na Gran Canariji stalno trubila: Ti si bre macko rodjena da budes gospodja, hahaha.Nisam ja smotana, ali komfor volim.Bit ce to in teresantno putovanje, to u Kragujevac..Majo pusa velika, gdje si ti gdje ti putujes pa te nigdje nema u virtualnim vodama:)

Iiiii kaže...

:) ma ima, ja se satra' vjezbajuci, a kile stoje i stoje (doduse i jedem - mashala). ugl. citam redovno, ali nekako ne kuham nista novo ni zanimljivo, pa onda ni ne objavljujem. jesi ti pocela ponovo nordikovati?
zadnji 'Urlaub' nam je bio u Portugalu u maju. bilo je super, vrijeme taman, ni vruce ni hladno. sada za sljedeci ne znam...smislit cu vec nesto!
jedva cekam tvoj izvjestaj iz kragujevca, ja sam bila jednom na ekskurziji u 8. razredu (jedva se i sjecam).

Unknown kaže...
Autor je uklonio komentar.
Unknown kaže...

Majo moja :) Nisam ni prestajala nordikovati.Ali sam jos aktivnija-pokretljivija postala.Prvo sam cim iz rehaklinike se vratila zatrazila i dobila od doktora reha-sport.50 Anwendunga, placa kasa, treba to da ispucas za 18 mjeseci i onda ponovo.Odusevljena sam, idem 2 puta sedmicno, redovno, i sport traje intenzivnih 45 min uta.Zene koje vode te kurseve doslovno nas ucine fitim.A kupila sam sebi i ergometar-biciklo.I ono mi je u reha klinici puno pomoglo, i sada ga imam kod kuce.Svaki dan ga koristim, kalorije sagorjevam, a nije to bas ni osnovna poenta.Jednostavno razgiba mi svaki misic, svaku kosku :)Puno te zdravim ( tako je moja pokojna svekrva govorila) i cujemo se..