18. stu 2012.

Poguzija, da prostis

Oduvijek,od kako pamtim za sebe interesovala me je kuhinja.kako izgleda :) i naravno  da se u njoj kuha.Mozda nije bas popularno ovo reci, ali zaista puno vremena sam u ovih mojih 60 i kusur godina provela bas u kuhinji.
Sjecam se, kad ovdje u Njemackoj radila u bolnici, pa oni zenski razgovori u vrijeme pauze, i odmah sam zamijetila kako Njemice vole namjestiti kuhinju, ono bas po katalogu i po mjerama.Ali to je,uglavnom i sva njihova ljubav prema kuhanju. Ne vole ili vecina njih ne voli da kuha.Cesto sam slusala, pa ko ce i kuhati i poslije opet sve u red dovesti.Boze koliko smo sve zene jako razlicite.Ja sam tim nekuharicama nosila sve moguce bosanske specijalitete.Sve one jedu.I cudile su se, kako to ja nisam kuharica, a znam da kuham.Ma njemacka posla.
Vjerovatno ti moji geni  kuharski prenijeli se i na moje sinove.Obadvojica i vole i znaju sve kuhati.I uzivati u tome.Bas ko i njihova mama.
Ideja da ja nesto skuham, napravim, meni naleti u sekundici...nikad mi nije mrsko.Cesto pravim i ono sto ja  ne jedem, kalorija radi :) ali i tada uzivam jer moji dragi u tome ce uzivati...
Maloprije ( ponoc je vec bila) setala sam meni dragim blogovima, medju njima uvijek je i 
 vrtaljica

.Nekako puno toga imam slicnoga sa njom,i njenim receptima jednostavno vjerujem.Ona je detaljista i zato ne mozes omanuti slijedeci njena uputstva.Dopade mi se njena lijena pita ( i moja majka tako je zvala, a znam i zasto..Naime pravu pitu  pravis prije svega praveci oklagijom, dakle praveci jufke, jer jufke su zapravo i najkomplikovanije kod pita, a ova pita se mijesi  mikserom,znaci nidje oklagije, haha )
I zacas ja u moju dragu oazu uzivanja, u moju kuhinju.I zacas se prosiri miris..Moj muz pita " ma sta nam to pravis "..I pogodi on sam nakon minutice..Kaze nesto sa jabukama i cimtom...
Evo i  gotova lijena pita...Moj muz vec spava, a zato ujutro uz kaficu znam sta ce reci...Ma draga moja cestita zena..i to nakon evo  skoro 40 godina braka...Treba to dozivjetiprozivjeti, zavrijediti..Ugodna noc nocobdijama a drugima miran san...


 

Broj komentara: 5:

Anonimno kaže...

Attractive section of content. I just stumbled
upon your web site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your
blog posts. Any way I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

My web page insomnia natural cures
Stop by my homepage ... insomnia jeopardy

Anonimno kaže...

Remarkable! Its genuinely awesome post, I have got much clear idea concerning
from this piece of writing.

Also visit my blog - insomnia video game culture
Also visit my page :: insomnia sammie

Anonimno kaže...

Hello it's me, I am also visiting this web site regularly, this web site is actually fastidious and the people are truly sharing good thoughts.

Visit my blog post; online backup storage
Feel free to visit my web site ; cheap online backup

Anonimno kaže...

This website was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something which helped me. Thank you!

Also visit my blog post; insomnia 36 weeks pregnant
Look into my webpage - insomnia 6 weeks postpartum

Anonimno kaže...

As before declared, Wheat betray is Deep in

Feel free to visit my webpage: juice extractor