13. lis 2012.

Jedi manje, budi sit i zdrav

Heljdini hlebići

Heljdini hlebići

Evo nešto brzo, lako i mnogo ukusno!
Nemojte da se uplašite, zbog toga što ću da nabrojim više vrsta brašna. Prvo odete do prodavnice, kupite brašna. Bićete iznenadjeni koliko dugo ćete imati ta brašna u kući od kojih će te praviti ovakvu vrstu hlebova, koje se malo pojedu i mnogo zasićuju. A, o hranjivim vrednostima ne treba ni da govorim, neka vam recept kaže sve.
Priprema se tako što sve pomešate, i odvadite pola mešavine sa strane( ona nam služi da sa njom domesimo hlebiće). Zamesimo testo sa 2,5-3 dl vode.
Pravimo male lepinjice u obliku koji vi želite. Stavite u podmazanu tepsiju, premažite ih puterom i od gore stavite proprženi susam (tako je ukusniji). Pečete u dobro zagrejanu rernu na srednju temperaturu i za 10 -15, minuta su gotove! Kada ih izvadite iz rerne, poprskajte ih hladnom vodom i pokrijte krpom. E, kada to sve uradite onda ih pojedete, hahaha...

Potrebna brašna:
Heljdino 2 supene kašike
Krupno kukuruzno 4 supene kašike
Sitno kukuruzno 2 supene kašike
Ovseno brašno 2 supene kašike
Raženo brašno 2 supene kašike
T950 brašno 2 supene kašike
T500 brašno 2 supene kašike
Mak samleveni 1 supena kašika
Proprženi susam 2 supene kašike
Mleveni lan 1 supena kašika
1-2 kašikica soli
1-kašičica sode bikarbone

Nema komentara: