22. lis 2012.

Uljevak od heljdinog brasna

Ovdje kod mene heljda je najskuplje brasno, 1 kg kosta 6 €.Kad sam bila kod Milene u Kragujevcu kupile smo heljdino brasno po cijeni od 3 €, sto je za te krajeve preskupo.Ali heljdino brasno je jako izdasno,puno izdasnije od obicnog brasna.
Na Zlatiboru sam u sklopu Cigota programa jela uljevak od heljdinog brasna.
Danas sam ga pravila ovako:
5 kasika heljdinog brasna,
2 kasike razovog brasna
1 kesica praska za pecivo
2 jaja
Umutiti sa malkice mlijeka i resto sa kiselom vodom, da dobijete masu duplo guscu nego za palacinke.
U tu masu sam stavila sira i spanaca,odokativno.
TIP:   spanac sam  oprala a onda ga 1 minutu stavila i mikrovelnu pec , taman da omeksa da bih ga sitno isjeckala.
Sve sam jos jednom izmijesala i stavila da se pece na 200°C kojih 30 minuta.Pred kraj sam prelila sa umucenim bjelancetom i jogurtom.

Jedno parce kojih 19x5 cm  sadrzi 220 cal. Ukusan obrok za vecericu.



 

Broj komentara: 9:

Iiiii kaže...

Ti si se bas bacila na Cigotine recepte :)
Evo nova zanimacija uz pitu:
http://natabanu.com/serija/sva-moja-djeca/16022-sva-moja-djeca-epizoda-1.html

Unknown kaže...

Joj majo, i ovako mi fali koji sat dbevno, ne stizem sve sto hocu.Pogledat cu jer ti vjerujem:).A Cigota je moja nova smisao zivota, moj najveci prijatelj.Nisam gladna, nema JOJO efekta, moj pritisak sam dovela do normale bez medikamenata( neslana i nemasna hrana, vrlo jednostavno)I kile nestaju, centimetri nestaju.Svima dragima preporucujem ono bas od srca :)

Iiiii kaže...

Ma sve ja to znam, ali...(u svakoj prici ima uvijek neko ali) obozavam hranu, kuhanje, ljencarenje i iako pokusavam da se discipliniram, jos uvijek me strah nije natjerao na disciplinu. Bilo bi super kada ne bih cekala do trenutka kada ce mi skociti pritisak, secer, (kile vec jesu :))....pa da nesto poduzmem, ali...

Iiiii kaže...

Ah, da. Sto se serije tice...mogu te osloboditi 'obaveze', nakon prvih par epizoda, nekako nije zaferceralo. Ne znam sta je to u KLP bilo, ali iako je ova serije po temi slicna, meni je nekako...dosadna :( ne vjerujem da cu ju vise gledati.

Anonimno kaže...

Very descriptive post, I loved that bit. Will there be
a part 2?

Visit my blog post :: insomnia 411 lyrics
My web blog insomnia xkcd

Anonimno kaže...

Hello, i think that i saw you visited my web site so i got
here to go back the desire?.I'm attempting to in finding issues to improve my web site!I assume its good enough to use a few of your ideas!!

Also visit my blog; insomnia nolan
My web blog : insomnia 4am

Anonimno kaže...

Hi to every one, the contents present at this site
are truly awesome for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.


Have a look at my homepage; online backup free
Here is my website : free online backup

Anonimno kaže...

Ovako, ja sam to napravila, ajme, kako je to odurnog okusa! Ni inače ne upotrebljavam te tamne ni cjelozrnate vrste brašna jer im je okus nepodnošljiv, ali ovo je prestrašno! Kod mene to nitko neće jesti (ja sam prva koja tome ni ne prilazim). Imala sma te neke tamne vrste brašna, već su pred istekom roka trajanja, jednom sam ih kupila, ali za što ih god upotrebljavam, svemu pokvare okus.
Znam da Vi brijete na neku posebnu prehranu, ne znam kakvu niti me nije briga, ali ne zavidim Vam, posebno kad vidim da ne upotrebljavate začine. Ja sam u svoju verziju stavila i sol i papar i nasjeckane feferone - jer kako rekoh, znam kako su te vrste brašna odurnog okusa, pa sam utrpala feferone nadajući se da će ljutina "ublažiti" okus brašna, ali to se nije dogodilo.
Očito je da će uljevak završiti u smeću.
Znam da je u zadnje vrijeme popularna ta teorija da je bijelo brašno štetno - sve je to politika iza plasiranja takvih teorija stoji politika i gospodarski interes. Zašto raji prodavati 1 kg bijelog pšeničnog brašna po npr. 6 kn, ako im možeš ogaditi bijelo brašno i utuviti im u glavu da je za njih bolje da kupuju tamne/cjelozrnate vrste brašna koje im možeš prodati po 20 kn pola kile.

Unknown kaže...

Joj ovo izgleda toliko fino! Morat ću se baciti na nabavu sastojaka za ovaj recept! Hvala! :D